Gluteeniton näkkileipä lehtikaalista, maissijauhoista ja pellavansiemenistä

Sain taas viime kesänä aivan mahtavan runsaan lehtikaalisadon. Vaikka lehtikaalia on tullut käytettyä lähes viikottain erilaisten aterioiden raaka-aineena, vaikuttaa siltä, että sitä taitaa olla vielä jäljellä seuraavaan satoon asti. Löysin kaapin perukoilta ison purkillisen kuivattua lehtikaalia ja pakastinkin vihertää lehtikaalista. Joten nyt täytyy pistää töpinäksi ja sujautella lehtikaalia ripeämpään tahtiin milloin mihinkin ruokaan. No rajansa kuitenkin kaikella.

Lisäsin kuivattua lehtikaalia näkkileipätaikinaan ja lopputulos oli kutakuinkin maukas.

Lehtikaali näkkäri

Taikina:

Gluteeniton näkkileipä, ainekset
2-3 dl maissijauhoa
1dl kuivattua hienonnettua lehtikaalia
1 dl pellavan siemeniä
1/2 dl rypsiöljyä
2 dl keitettyä vettä

Valmistus:
Sekoita kaikki taikina-ainekset keskenään. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita taikinan päälle toinen leivinpaperi ja levitä taikina kaulimen avulla tasaisesti pellillle, niin että se levittyy ohuelti koko pellin alueelle. Irroita päällimmäinen leivinpaperi ja ripottele päälle hieman yrttisuolaa tms. Laita 150 asteiseen uuniin keskiosaan.

Paistoaika noin 45-60 min tai niin kauan, että leipä on saanut hyvän värin.

Maku on mitä parhain ja leipä terveellistä, ja kaiken lisäksi gluteenitonta

Lue myös:
Lehtikaalin kuivatus
Lehtikaalikeitto
Lehtikaalismoothie
Lehtikaali-persilja smoothie
Puolukka-lehtikaali-päärynä-jugurtti smoothie
Kesäkurpitsakeitto lehtikaalilla höystettynä
Kasvispizza

Jätä kommentti