Kasvispizza

Mustakaali

Viime kesänä kasvatin puutarhapalstallani mustakaalia, joka tunnetaan myös nimellä palmukaali ja cavalo nero. Satoa sain sen verran, että siitä riitti pakastettavaksi myös talven varalle. Hyvä niin, sillä tuota mainiota herkullista raaka-ainetta  on harvoin kaupoissa saatavilla. Käytän sitä erilaisiin smootheihin, keittoihin, muhennoksiin ja pizzoihin. Tällä kertaa käytin sitä runsaasti kasvispizzaan.

Mustakaali

Tässä vielä ohje herkulliselle kasvispizzalle:

Kasvispizza

Ainekset

  • Pestoa tai tomaattikastiketta
  • mustakaalia (palmukaali, cavalo nero) tai lehtikaali (kale)
  • 2 tomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • herkkusieniä (säilöttyjä)
  • Muutama paprikan suikale
  • muutama capris
  • mozzarellaa
  • pizzamaustetta

Valmistus

Pizzapohja (2 pizzaa)

1 paketti hiivaa
2,5 dl haaleaa vettä (37 asteista)
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
7-7,5 dl vehnäjauhoja

Hienonna hiiva kulhossa, lisää vesi, suola öljy ja puolet jauhoista. Vaivaa taikina sileäksi esim. sähkövatkaimella käyttäen siinä taikinakoukkuja ja lisää loput jauhot vähän kerrallaan. Nosta sileä taikina leivinalustalle ja alusta sitä voimakkaasti viiden minuutin ajan. Sen jälkeen anna sen nousta noin 1 tunti eli kunnes se on noussut kaksinkertaiseksi.

Sillä aikaa, kun taikina kohoaa, valmistele muut ainekset pizzaa varten.

Jos käytät tuoretta mustakaalia, niin revi siitä ensin paksut ruodit pois.  Kuulota/ hauduta sitä ja pilkottuja valkosipuleita hetken aikaa öljytyllä pannulla.

Jos taas käytät pakastettua mustakaalia, niin sulattele se ensin pannulla ja haihduta siitä enin vesi. Lisää öljyä ja pilkotut valkosipulit pannulla olevan mustakaalin sekaan ja kuulota/hauduta niitä pannulla tovi.

Viipaloi tomaatit, paprika ja mozzarella.

Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan ja kauli pyöreitä pizzapohjia jauhotetulla leivinalustalla. Pohjat saavat olla korkeintaan 0,5 cm paksuja. Vanuttele taikinaa käsin. Pohjan pitäisin olla keskeltä ohuempaa kuin reunoilta. Pane pizzapohjat jauhotetuille pyöreille pizzapelleille halkaisijaltaan 30 cm tai uunipelleille. Peitä pohja tomaattikastikkeella tai valmiilla pestokastikkeella ja laita sen päälle haluamasi määrä ohjeessa lueteltuja muita aineksia. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s