Kesäkurpitsakeitto lehtikaalilla höystettynä

SaaristolaisleipääJouluruoat on jo syöty ja nyt siirrytään pikku hiljaa keveämpiin ruokiin. Onneksi vielä löytyy viime kesän satoa niin pakastimesta kuin myös kuivattuna. Kaivoin pakastimen pohjalta kesäkurpitsaa ja lehtikaalia sosekeittoa varten. Sosekeitosta tuli lähes luomua, sillä kaikki kasvikset olivat oman palstan satoa, tomaatteja ja valkosipulia lukuun ottamatta.

KesäkurpitsakeittoOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin valmistin keiton

Käyttämäni raaka-aineet:

  • noin yhden keskikokoisen kesäkurpitsan verran pakastettuja kesäkurpitsan paloja
  • noin 2 dl pakastettua lehtikaalisilppua
  • keskikokoinen keltasipuli
  • 3 tomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • n. 4 dl kasvislientä
  • kuivattua rakuunaa
  • mustapippuria
  • noin 1 dl ruokakermaa
  • keiton koristeluun pakastettua persiljaa (tuore olisi ollut kauniimman näköistä koristelussa, mutta kun sitä ei sattunut olemaan tällä hetkellä)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljytilkassa kattilassa. Lisää sulatetut kesäkurpitsan palat sekä lehtikaali ja kuumenna niitä kattilassa vielä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja kuivattu rakuuna ja kuumenna vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan kasvislientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää ruokakerma. Jätin tällä kertaa keitosta mustapippurin pois, koska tarjosin keiton kanssa saaristolaisleipää ja mustapippurijuustoa (Mustapekka). Keittoon ei ole lisätty suolaa, sillä mielestäni sitä on kasvisliemessä riittävästi, jopa joskus ehkä liikaakin.

Advertisements

5 thoughts on “Kesäkurpitsakeitto lehtikaalilla höystettynä

  1. Herkullisen nakoinen soppa. Mutta nuo leipapalasetkin ovat hyvan nakoisia. Oletko itse leiponut?

  2. Hei kaimani!
    Ostin eilen ensimmäisen kerran mustakaalia. Jotta se ei ehtisi mennä pilalle, niin kumpi on parempi kuivatus vai pakastus? Jos kuivaan, teenkö niin kuin sinä teit lehtikaalille. Jos pakastan, niin pitääkö se ensin ryöpätä?
    Kuivatus olisi ehkä siinä mielessä prarempi, että pakastin alkaa olla kohta täynnä marjoista.

    Olen utelias kokeilija, monivuotinen luomun käyttäjä

    terveisin Maija Tuomisto, Hyvinkäältä

    • Hei,
      Minä en ole kuivattanut mustakaalia, vain pakastanut. Suosittelisin pakastamista, sillä pakastettu mustakaali on tuoreen veroista. Sitä ei tarvitse ryöpätä. Riivi vain keskiruoti pois ja pakkaseen. Kannattaa myös huuhdella hyvin ja kuivata liika kosteus sitten pois. Itse pesen kunnolla, koska sato on omalta palstalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s