Purkit kynille ja puikoille sisalnarusta ja peltipurkeista

Kynä- ja puikkopurkkiMinulle on vuosien varrella kertynyt kyniä ja puikkoja mahdoton määrä, eikä niitä aina löydä kun on tarve. Tartuin tuumasta toimeen ja värkkäsin niille omat purkit peltisistä säilykepurkeista ja paksusta sisal narusta. Nyt niitä voi pitää esillä ja ovat helposti löydettävissä tarvittaessa.

Näin tein purkit:

1. Aloitin pohjasta kiertämällä sisal narua spiraalina peltipurkin pohjan ympäri. Narun liimasin kuumaliimalla tiukasti purkkiin kiinni. Tämän osan voi jättää myös pois ja aloittaa narun kiertämisen purkin alareunasta. Tällöin purkit ovat monikäyttöisempiä esimerkiksi kukkaruukuiksi. Jos käytät kukkapurkkeina, niin tee pohjaan muutama reikä, jotta vesi pääse läpi.

kynäpurkin pohjaa2. Pohjasta jatkoin narun kiertämistä purkin reunojen ympärille. Laitoin liimaa vähän matkaa kerrallaan  purkin pintaan ja painoin narua tiukasti liiman päälle.kynäpurkki sisal köydestä ja säilykepurkista3. Lopuksi päätin työn.  Leikkasin viistosti narua, ja liimasin narun pään purkin reunan sisäpuolelle.

kynäpurkki sisal köydestä ja säilykepurkistaPitkille puikoille tein purkin kahdesta säilykepurkista. Leikkasin päällimmäisestä purkista pohjan irti ja liimasin purkit toisiinsa kiinni Loctite Super Glue -liimalla (kuvat alla).purkki puikoille

kynäpurkki sisal köydestä ja säilykepurkista

Loppujen lopuksi tein kolme purkkia, yhden kynäpurkin ja kaksi eri kokoista puikkopurkkia. Tulokseen olen erittäin tyytyväinen.

Jätä kommentti