Juustosarvet, pienet suolaiset herkut arkeen tai juhlaan

Leivoin taas pitkästä aikaa juustosarvia, joita minulla oli aikoinaan tapana leipoa lasten synttäreille. Ne ovat mukava pieni suolainen pala erilaisiin juhliin, ja niinpä nytkin äitienpäiväkekkereillä ne maistuivat  koko kekkeriväelle.

image

Tässäpä vielä ohje, jos vaikka kokeilisit. Helppo ja nopea tehdä.

Juustosarvet

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1dl kermaviiliä

Täytteeksi laitoin ruohosipulilla maustettua turejuustoa, mutta mikä tahansa tuorejuusto käy, siis maun mukaan.

Voiteluun kananmuna ja koristeluun juustoraastetta.

Taikinamäärästä tulee 12-16 sarvea. Itse tein kaksinkertaisen annoksen taikinaa.

Valmistus:

Nypi voi, kuivat aineet ja juustoraaste taikinaksi. Lisää kermaviili ja vaivaa seos tasaiseksi. Kauli taikinasta kaksi yhtä suurta pyöreää levyä. Jaa ne 6-8 kolmioon  ja annostele kullekin teelusikallinen tuorejuustoa. Kierrä sarviksi, voitele munalla ja ripottele vielä juustoraastetta sarvien päälle. Paista uunissa 250 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Kuvia valmistusvaiheista

Juustosarvet

Juustsarvi

image

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s