Leivoin taas pitkästä aikaa juustosarvia, joita minulla oli aikoinaan tapana leipoa lasten synttäreille. Ne ovat mukava pieni suolainen pala erilaisiin juhliin, ja niinpä nytkin äitienpäiväkekkereillä ne maistuivat koko kekkeriväelle.
Tässäpä vielä ohje, jos vaikka kokeilisit. Helppo ja nopea tehdä.
Juustosarvet
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl juustoraastetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia
- 1dl kermaviiliä
Täytteeksi laitoin ruohosipulilla maustettua turejuustoa, mutta mikä tahansa tuorejuusto käy, siis maun mukaan.
Voiteluun kananmuna ja koristeluun juustoraastetta.
Taikinamäärästä tulee 12-16 sarvea. Itse tein kaksinkertaisen annoksen taikinaa.
Valmistus:
Nypi voi, kuivat aineet ja juustoraaste taikinaksi. Lisää kermaviili ja vaivaa seos tasaiseksi. Kauli taikinasta kaksi yhtä suurta pyöreää levyä. Jaa ne 6-8 kolmioon ja annostele kullekin teelusikallinen tuorejuustoa. Kierrä sarviksi, voitele munalla ja ripottele vielä juustoraastetta sarvien päälle. Paista uunissa 250 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Kuvia valmistusvaiheista