Suklaakakkuresepti, jonka sain joskus 80-luvulla työkaveriltani on yhä tallessa, ja nyt on aika tallentaa se myös tänne blogiini.
Ainekset:
- 2dl sokeria
- 2 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 rkl kaakaojauhoja
- 150 g voita tai margariinia
- 1dl maitoa
Kuorrutus:
- 4 rkl voita tai margariinia
- 6 rkl vahvaa kahvia
- 3 rkl kaakaojauhoja
- 250 g tomusokeria
Suklaakuorrutuksen päälle tumman suklaan murusia
Kakkutaikinan valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet ( vehnäjauhot, kaakaojauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe) keskenään. Ravistele kuivat aineet siivilän läpi, jotta niistä tulee hienoa tasaista ja kuohkeaa jauhoa. Sekoita ne varovasti muna-sokerivaahdon sekaan.
- Sulata voi ja jäähdytä se. Sekoita lopuksi jäähtynyt voi ja maito taikinaan.
- Voitele ja korppujauhota vuoka ennen kuin kaadat siihen taikinan.
- Paista 150 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
- Kokeile tikulla kakkua. Jos taikina ei enää tartu tikkuun kakku on kypsää. Kypsyyden huomaa myös, jos kakku on hieman irronut vuoan reunasta.
- Kun kakku on jäähtynyt, irroita se vuoasta. Käytä irtopohjavuokaa, siitä on helpompi irroittaa kakku.
Kakun täyttö:
- Leikkaa kakku kolmeen osaan.
- Kostuta alin ja keskimmäinen kakun osa vahvalla kahvilla ja levitä päälle vadelmahilloa.
- Aseta levyt päällekkäin ja aloita kuorutuksen valmistus.
Kakun kuorutus:
Laita kaikki kuorutuksen aineet kattilaan. Lämmitä ja sulata seosta hiljalleen kattilassa samalla sekoittaen. Levitä tasaiseksi sulanut suklaaseos kakun päälle ja reunoihin.
Lopuksi voit vielä ripotella tumman suklaan murusia kakun päälle. Kakkun päälle ei mene koko suklaalevyä, joten voit ripotella suklaamuruja myös täytteeseen.