Virkattu verkkokassi ohjeineen

Virkattu verkkokassiEU-parlamentin ympäristövaliokunta on esittänyt, että EU-maiden tulee vähentää kertakäyttöisten muovikassien käyttöä rajusti seuraavien vuosien aikana. Etenkin ohuista muovipusseista tulisi päästä eroon. Näitä ohuita muovipussejahan on kauppojen jokaisen hedelmä- ja vihannestiskin vieressä. Monesti olenkin ihmetellyt, miksi kaupoissa ei ole  paperipusseja otettu laajemmin käyttöön. No, minun ratkaisuni ainakin osaan hedelmä- ja vihannespussitarpeeseen ovat omat verkkopussit/ -kassit. Kaikkiahan ei voi niihin suoraan pakata, kuten esimerkiksi pesemättömiä perunoita ja porkkanoita.

Verkkokassi

Vesimelonit laitoin aiemmin pariin muovipussiin. Pari muovipussia kestää melonin painoa paremmin kuin yksi. Nytpä sainkin ne kannettua mainiossa verkkokassissani. Tosin kassi venähti 2,5 kilon melonin painosta pitkäksi pötköksi, mutta toimi ja kassi kesti. Ja mikä parasta säästin luontoa parin muovipussin verran.

image

Tässäpä vielä ohje verkkokassiin:

Tarvitset virkkuukoukun 2,5, merseroitua puuvillalankaa ja sukkapuikot i-cord nyöriä ( kassin reunus+hihnat) varten.

 1. Luo aloitus silmukka ja virkkaa 78 ketjusilmukkaa.
 2. Virkkaa ketjusilmukoiden ympäri 1 rivi kiinteitä silmukoita. Lisää ketjun kummassakin päässä yksi ketjusilmukka.
 3. Aloita verkko-osan virkkaaminen. Virkkaa 6 ketjusilmukkaa. Jätä alusta 5 silmukkaa väliin ja virkkaa 6. silmukkaan kiinteä silmukka. *Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja jätä 5 väliin ja virkkaa 6.silmukkaan kiinteä silmukka. Toista *-* kerroksen loppuun asti. Kerroksen lopussa virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja sulje se seuraavaan silmukkaan kiinteällä silmukalla. Jatka virkkaamista: 6 ketjusilmukkaa, jätä 5 väliin ja virkkaa 6. silmukkaan kiinteä silmukka jne.. Kerroksen ( kierroksen) lopussa virkkaa vielä 6 ketjusilmukkaa ja sulje se seuraavaan silmukkaan kiinteällä silmukalla. Nyt on ensimmäinen verkko-kerros ( kierros) valmis.
 4. Jatka verkon virkkaamista seuraavasti: Virkkaa 6 ketjusilmukkaa. Sulje ne edellisen kerroksen lenkkiin kiinteällä silmukalla (siis lenkkiin, ei lenkin keskimmäiseen silmukkaan). Virkkaa taas 6 ketjusilmukkaa ja sulje ne edellisen kerroksen lenkkiin kiinteällä silmukalla. Jatka kunnes verkkokassi on haluamasi pituinen.
 5. Aloita reunan virkkaus. 1. kerros: virkkaa jokaisen lenkin ympäri 3 kiinteää silmukkaa. 2. Krs. Jatka ympäri virkkaamista kiinteillä silmukoilla, kunnes reuna on haluamasi korkuinen. Ota mukaan silmukan molemmat reunat. Itse virkkasin 3 kerrosta.

Laukun hihnat neulotaan sukkapuikoilla i-cord menetelmällä. Ohjeet löydät Ullaneule.net – sivuilta.  Kun nauha on haluamasi pituinen, niin päättele nauha ja ompele kassin reunojen ympäri, samalla muodostaen haluamasi pituiset hihnat. Itse neuloin nauhan vanhalla neulekoneellani, mikä olikin nopeaa. Voit myös halutessasi virkata kassin hihnat.

I-cord nyöriä neulekoneella
I-cord nyöriä neulekoneella
Royal Knitmaster neulekoneen asetukset i-cord nyörin neulomiseen
Royal Knitmaster neulekoneen asetukset i-cord nyörin neulomiseen. Muista, että tavaroita kassiin laitettaessa se venyy ihan mahdottomasti. Oman kassini pituus on tyhjänä 30 cm + kantohihnat 15 cm. Saatkohan tästä ohjeesta nyt mitään tolkkua? Annathan palautetta, niin pyrin parantelemaan sitä.

 1. Virkattu lammas
 2. Mukin lämmitin
 3. Pipot
 4. Virkatut pöytätabletit
 5. Virkattu kettinki ja pallot
 6. Vauvan villakotelo
 7. Kukonaskelkuvioinen iPad-kotelo
 8. Virkattu kesäkassi,

2 ajatusta artikkelista “Virkattu verkkokassi ohjeineen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s