Raparperi-mansikkapiirakka

Raparperipiirakka

Pakastinta siivotessa löysin vielä paketin viimevuotisia valmiiksi pilkottuja raparpereja. Eipä nuo miksikään oleet menneet, joten tein niistä mansikoiden kanssa piirakan.  Siitä tuli uskomattoman hyvää, kokeilepa, saatat olla samaa mieltä. Tässä on resepti, olepa hyvä.

Pohja:

  • 75 g leivontamargariinia
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhoja

Täyte:

  • raparpereja
  • kanelia, sokeria
  • mansikoita
  • 250 g rahkaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • sokeria noin 0,5 dl

Valmistus

  • Laita pilkotut raparperit, noin 1tl kanelia ja 0,5 dl sokeria kattilaan. Kuumenna ja anna raparperien pehmetä, niin etteivät ne kuitenkaan kokonaan soseudu. Anna seoksen jäähtyä ja tee taikina. Vatkaa ensin margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmuna joukkoon. Lopuksi lisää vehnäjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe.

Voitele vuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Piirakkataikina

Levitä raparperiseos ja mansikat taikinan päälle.

Raparperi-mansikkatäyteimage

Sekoita rahka, kananmuna, kerma ja sokeri (noin 0,5 dl) keskenään ja kaada raparperi- mansikkatäytteen päälle. Kaada seos niin, että mansikat osittain jäävät näkyviin.

Raparperi-mansikkapiirakka, rahkatäyte

Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Raparperi-mansikkapiirakka rahkalla

Raparperi-mansikkapiirakka
Ja sitten maistetaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s