Sipulisatoa tulossa

image

Aloitin palstaviljelyn vuonna 2005 ja siitä lähtien olen joka vuosi viljellyt palstallani sipulia. Edellisen viljelijän jäljiltä palstalta löytyi valko- ja ruohosipulia, jotka vieläkin tuottavat satoa. Tosin syksyllä istutin naapuripalstan rouvalta saamaani valkosipulia, joka lajike on isompaa kuin omani. Näiden lisäksi olen joka vuosi myös viljellyt puna-, kelta-, ja purjosipulia. Tänä vuonna ostin myös torikauppiaalta kauniin näköisiä pieniä sipulin istukkaita, joista torikauppiaan mukaan tehdään myös hillosipulia. Olisiko nuo sipulit olleet sitten jotain hillosipulilajiketta. En tiedä, kun en tunne. Niitä sipuleita olen laittanut tuoreena salaatteihin ja tehnyt niistä jo sipulikeittoa.

Nyt sitten löytyy palstaltani runsaasti jos jonkinlaista sipulia.

image

Kuvassa keskellä purjosipuleita. Vasemmassa yläreunassa pilkistää ruohosipuli. Penkkiä reunustaa samettikukat, jotka ovat hyvin suojanneet purjoja ja purjojen keskellä kasvavia sidesalaatteja etanoilta ja lehtokotiloilta, joita tänäkin kesänä on ollut jonkin verran.

Punasipuli

Punasipuli. Huolimatta siitä, että olen parannellut uudella mullalla palstan maaperää, niin savinen pohja pukkaa esiin. Olen ripotellut tuhkaa sipulipenkkeihin, toivottavasti tehoaa ja saan syksymmällä isoja sipuleita.

Keltasipuli

Peitin keltasipulipenkin tuhkan lisäksi ruohosilppukatteella, mutta jonnekin tuo kate on lennellyt, kuvassa ei ainakaan sitä paljoa näy. Katekerros taisi olla liian ohut, sillä sieltä puski aika paljon rikkaruohoja, jotka kitkin pois.

Sipuli

Ja tässä sitä sipulia, jonka nimeä en tiedä. Muistuttaa aika lailla keltasipulia. Kuvassa näkyy, kuinka savimaa halkeilee helteellä. Kuvan ottamisen jälkeen pöyhin multaa  tai oikeammin savea ja kastelin kunnolla.

Valkosipuli

Jännä nähdä, minkälaisia näistä naapuripalstan rouvalta saamistani valkosipuleista tulee. Ainakin hän on joka vuosi saanut upean sadon.

No niin sillä sipuli tällä kertaa! Palataan sipuliasioihin taas kun on sadonkorjuun ja kuivatuksen aika. Työn alla on myös sipulipussien virkkaus. Lupasin kolmelle ystävälleni virkata sipulipussit. Niistäkin sitten postaus, kun saan ne valmiiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s