Patongit sinihomejuustotäytteellä

Julkaisin tämän ensimmäisen kerran blogissani 17.1.2015. Olin unohtanut sen kokonaan, kun etsin hyvää patonkireseptiä uuden vuoden aaton tarjoiluun. Ja googlaamalla löysin sen uudelleen. 👍🏻

Mikähän siinä on, että erilaisia lehdistä leikattuja reseptejä pitää säilyttää vuosikaudet, eikä niitä raaski millään heittää pois. Harvoin niitä edes tulee selailtua, kun netistä saa niin kätevästi erilaisia ruokaohjeita. Jos jotain tekee mieli, niin googlaamalla yleensä löytää haluamansa. Tämäkin kaapin uumenista löytynyt ruttuinen patonkiresepti varmasti löytynee netistä, onhan se k-ketjun ruokalehdestä joskus aikoinaan repäisty. Mutta tein radikaalin liikkeen, heitin reseptin roskikseen ja tallensin sen tänne blogiini, josta se on kätevästi saatavilla sekä itselle että muille kiinnostuneille. Niin tietysti minä myös samalla leivoin ihanan rapeat sinihomejuustopatongit.

Sinihomejuustopatongit 2 kplSinihomejuustopatongit

  • 3 dl haaleaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • vajaa teelusikallinen suolaa ( minä jätin pois, sillä juustossakin sitä on reilusti)
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • pala Aura sinihomejuustoa tai jotain vastaavaa

Murenna hiiva veteen. (Lisää suola), alusta jauhot taikinaan vähitellen. Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin 1 tunti.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat levyksi. Ripottele levyille sinihomejuustoa, kääri tangoksi ja siirrä leivinpaperilla suojatulle pellille. Tee patonkeihin viillot ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

Paista patongit uunissa, ensin 15 minuuttia 250 asteessa. Alenna uunin lämpötila 125 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Patongit ovat kypsiä, kun pohjaan koputtaessa kuluu kumina. Nosta patongit jäähtymään ritilän päälle.

 Ja tämä paperiversio meni roskikseen.

image

Jätä kommentti