Huopapallot kuin karamellit


Huovutettuja palloja

Seitsemän vuotta sitten tutustuin itselleni aivan uuteen käsityötekniikkaan, huovuttamiseen. Tein itselleni huovutetut tossut, joista jo kirjoitinkin täällä blogissani. Sitten innostuin pyörittelemään huopapalloja ja ensimmäinen huopapalloista tekemäni harjoitustyö oli pannunalunen.

Pannunalunen huovutetuista palloista

Pidemmän päälle huopapallojen pyörittäminen on aika turruttavaa hommaa, mutta silloin tällöin kun pyörittää muutaman pallon, niin huomaamatta niistä onkin jo kertynyt värikäs joukko eri kokoisia palloja kuin karamellejä.

Tässäpä vielä ohje huopapallojen tekoon

Tarvitset:

  • Huopapalloihin huovutusvillaa tai huopuvaa lankaa
  • Huovutusneulan
  • Vaahtomuovinpalan neulahuovutuksen alustaksi
  • Marseille-saippuaa tai mäntysuopaa

Huovutettu pallo

1) Tee solmu huovutusvillan keskelle (yläkuva). Huomasin, että solmu nopeuttaa ja helpottaa pallon pyörittelyä. Tuo solmuidea löytyi Pinterestistä.
2) Pistele huovutusneulalla hahtuvaa solmun ympärille palloksi.
3) Kastele pallo kuumaan saippuaveteen ja pyöritä sitä käsissäsi tiiviiksi palloksi. Laita kumihanskat käteen, ettet polta näppejäsi. Kun pallo on tarpeeksi tiivis huuhtele palloa vuoroin kuumassa ja kylmässä vedessä. Laita pallo kuivumaan.

Huovutettu pallo

Jos sinulta löytyy huopuvia jämälankoja, niin voit myös tehdä niistä huovutettuja palloja. Kuvan pallo on tehty Dropsin huopuvasta Eskimo langasta samalla menetelmällä kuin yläkuvan huovutusvillasta tehty pallo.
Langan säikeitä voi avata esim. haarukalla.

Jätä kommentti