Patongit sinihomejuustotäytteellä

Mikähän siinä on, että näitä erilaisia lehdistä leikattuja reseptejä pitää säilyttää vuosikaudet kaapissa, eikä niitä raaski millään heittää pois. Harvoin minä niiitä edes nykyään selailenkaan, kun netistä saa niin kätevästi kaikenlaista ruokaohjetta. Jos jotain tekee mieli, niin sitä vaan googlaa haluamaansa, ja yleensä löytääkin. Tämäkin kaapin uumenista löytynyt ruttuinen patonkiresepti varmasti löytynee netistä, onhan se k-ketjun ruokalehdestä joskus aikoinaan repäisty. Mutta tein radikaalin liikkeen, heitin reseptin roskikseen ja tallensin reseptin tänne blogiini, josta se on kätevästi saatavilla sekä itselle että muille kiinnostuneille. Niin tietysti minä myös samalla leivoin ihanan rapeat sinihomejuustopatongit.

Sinihomejuustopatongit 2 kplSinihomejuustopatongit

  • 3 dl haaleaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • vajaa teelusikallinen suolaa ( minä jätin pois, sillä juustossakin sitä on reilusti)
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • pala Aura sinihomejuustoa tai jotain vastaavaa

Murenna hiiva veteen. (Lisää suola), alusta jauhot taikinaan vähitellen. Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin 1 tunti.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat levyksi. Ripottele levyille sinihomejuustoa, kääri tangoksi ja siirrä leivinpaperilla suojatulle pellille. Tee patonkeihin viillot ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

Paista patongit uunissa, ensin 15 minuuttia 250 asteessa. Alenna uunin lämpötila 125 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Patongit ovat kypsiä, kun pohjaan koputtaessa kuluu kumina. Nosta patongit jäähtymään ritilän päälle.

 Ja tämä paperiversio meni roskikseen.

image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s