Askartele pallo vanhasta kirjasta

Joulun pyhien jälkeen innostuin siivoamaan hyllyjä ja laatikoita. Hyllyjen perukoilla lojui vielä vanhoja oppikirjoja, jotka eivät vanhentuneina enää kelpaa muuhun kuin paperikeräykseen. Ennen kuin vien ne paperinkeräysroskikseen, mietin mitä itse voisin niistä tehdä. No pallojahan minä sitten niistä tein ja ajattelin käyttää  pallot sisutuselementteinä.  En ole vielä kuitenkaan päättänyt, miten ja minne? Mutta eiköhän tuo ajan kanssa ratkeaa. Kevättä kohden mentäessä minulla yleensä puhkeaa sisustusvimma, ainakin lievänä.

image image image

 Näin pallo tehdään:Askartele pallo vanhasta kirjasta

Tarvitset tarpeettomaksi käyneen kirjan, puoliympyrän muotoisen sapluunan, mattoveitsen t. askarteluveitsen, liimaa sekä muita haluamiasi lisäkoristeita, nauhaa, helmiä, korkkia yms.

Minulla oli noin 200-sivuinen kirja, ja jotta sain pallosta tarpeeksi tiiviin, tein sen kahdessa osassa. Leikkasin kirjasta 2*200 -sivuisen osan. Liimasin osat kiinni kuumaliimalla eli kirjan selkämysosat vastakkain, siten että keskelle jäi pyöreä aukko. Siitä aukosta voi sitten pujotella vaikka nyörin, jos haluaa laittaa pallon roikkumaan.

Selkämysosaa/ osia pitää taivutella, jotta siitä saadaan pyöreä. Myös pallon sivuja tulee levitellä, jotta ne avautuvat tasaisesti ympäri pallon.

Tässä vielä  muutamia linkkejä sivuille,  joista löytyy ohjeita ja vinkkejä kirja-askarteluun:

3 ajatusta artikkelista “Askartele pallo vanhasta kirjasta

  1. Paluuviite: Kirjan uusiokäyttöä | Pääkirja: kaikkea paperista ja kirjoista

Jätä kommentti