Rörstrandin Susie maljakko

Rörstrand keraaminen maljakkoLöysin kaapin perukoilta vanhan lapsuuden kodistani perityn Rörstrandin maljakon. Ajattelin etsiä googlesta vähän enemmän tietoja tuosta maljakosta ja sen tekijästä. Löytyihän sitä tietoa jonkin verran, mutta ei kuitenkaan kuvaa ihan täsmälleen samanlaisesta maljakosta. Maljakon nimi tai maljakon kuvion nimi on Susie. Sanoin ”kuvion nimi” siksi, että Huuto.netistä löytyi myytävänä oleva Susie -niminen maljakko, jonka kuvio on sama, mutta muoto eri. Löysin Huutonetistä myös toisen myytävänä olevan Susie -maljakon, joka muoto on sama kuin omani, mutta kuvio on taas väriltään sininen. Maljakon on suunnitellut Rörstrandin tuottoisa suunnittelija Marianne Westman, joka työskenteli Rörstrandilla vuosina 1951-1971. Maljakko on 60- luvun kodistamme, mutta epäselvää ainakin minulle on, onko maljakko 50- vai 60- luvun tuotantoa. 60-luvun maljakolta se mielestäni kuitenkin näyttää.

Desing museolta saamani tiedon mukaan Susie maljakot on käsinmaalattu Rörstrandilla, vaikka pohjassa ei luekaan handmålad. Keltasävyt ovat harvinaisempia, kuin yleinen siniväritys.

Alla oleva vasemmanpuoleinen kuva on maljakkonin pohjassa olevasta leimasta, jossa ei lue, onko maljakko käsinmaalattu. Oikeanpuoleisessa taas on livetlangtbortistan.blogg.se -sivulta kopioimani kuva leimasta, jossa lukee Susie ja handmålat (käsinmaalattu)

Rörstrand leimoja
Yksityiskohta Rörstrandin Susie - maljakon kuviosta
Yksityiskohtia Rörstrandin Susie -maljakosta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s