Värikäs virkattu ketju vauvan vaunuleluille

Virkattuja kettinkejä ja palloja

Julkaisin tämän blogikirjoituksen jo vuonna 2014 ensimmäisen kerran, kun tyttäreni esikoinen syntyi ja halusin ilahduttaa pienokaista pirteän värisellä vanuleluketjulla. Virkkasin puuvillalangasta ketjun, johon voi ripustaa haluamansa lelun tai vaikkapa virkattuja palloja. Vaunuleluketjun klipsinä toimii  suihkuverhon rengas, joka kiinnitetään kuomuun kiinni. Hyvät englanninkieliset ohjeet virkattuun ketjuun löytyvät  Sara Lambert Desings -sivulta. Virkattuihin palloihin löysin taas hyvän ohjeen  Punomon sivuilta.

Virkattuja kettinkejä ja palloja
PS. Nyt tämä Vauveli on jo lähestymässä teini-ikää ja vieläkin nuo pallot ovat olleet ilon aiheena.

8 ajatusta artikkelista “Värikäs virkattu ketju vauvan vaunuleluille

  1. Ihania ideoita ja tekeleitä täällä. Pitikin kysyä, että löytyykö tähän vaunuleluun mitään virkkausohjetta, jonka pohjalta pystyisi itse tekemään? En ole aikaisemmin virkannut, mutta olen ihastunut näihin virkattuihin niin paljon, että haluaisin itse kokeilla tehdä tulevalle pikkutyypille kaikenlaista virkaten.

    🙂

    Tykkää

    • Kiitokset kommenteistasi!

      Jotta pääset alkuun, niin täältä löydät ohjeet virkkauksen perussilmukoihin:

      Click to access virkkauksen%20perussilmukat.pdf

      Virkattuun kettinkiin/ ketjuun tarvitaan näitä silmukoita:
      Kjs = ketjusilmikka
      Ps = piilosilmikka
      Ks = kiinteäsilmukka

      Ja näin teet virkatun ketjun:

      Virkkaa 30 ketjusilmukkaa. Yhdistä renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa 1 kiinteäsilmukka jokaiseen ketjusilmukkaan. Jatka virkkaamista kunnes olet virkannut 5 kierrosta. Päätä kierros samaan kohtaan mistä aloitit vetämällä lanka viimeisen silmukan läpi. Katkaise lanka. Jätä langan pää kuitenkin niin pitkäksi, että saat ommeltua työn reunat yhteen.

      Ompele/ silmukoi reunat yhteen taittamalla työ kaksin kerroin. Kun olet ommellut reunat yhteen pyörittele rengasta niin, että sauma asettuu sisäpuolelle keskelle.

      Tee seuraava rengas: Virkkaa 30 ketjusilmukkaa. Pujota ketjusilmukka ketju aiemmin virkkaamasi renkaan läpi ja yhdistä ketjusilmukkakatju renkaaksi piilosilmukalla.
      Jatka näin, kunnes sinulla on haluamasi määrä renkaita.

      Huomioi, että langan paksuudesta riippuu silmukkamäärä ja virkkuukoukun koko.
      Itselläni oli 30 silmukkaa. Virkkuukoukku voi olla pienempi kuin mitä langalle on ilmoitettu, tulee napakampaa jälkeä.
      Toivottavasti näillä tiedoilla pääset alkuun. Mukavia virkkaushetkiä 😊

      Tykkää

      • Netistä löytyy paljon kuvia virkatun kettingin/ketjun työvaiheista, joten googlaapa esimerkiksi sanoilla: crochet chain, virkattu ketju, virkattu kettinki jne.. Klikkaa kuvahaku. Myös Pinterest on oiva tietolähde.

        Tykkää

Jätä kommentti