Virkattu kettinki vauvan vaunuleluille

Virkattuja kettinkejä ja pallojaSilmukan saalistus ja Pipon ytimestä –blogien kirjoittajilla on taas huhtikuulle uusi SY-haaste, jonka aiheena on sateenkaari. Minäpä päätin osallistua tähän iloisen väriseen haasteeseen virkkaamalla vauvan vaunulelun. Virkkasin puuvillalangasta kettingin, johon voi ripustaa haluamansa lelun tai vaikkapa virkattuja palloja. Vaunulelukettingin klipsinä on suihkuverhon rengas, joka napsautetaan vauvan vaunun kuomuun kiinni. En ole testannut vielä toimiiko, mutta ellei, niin täytyy keksiä jokin muu ratkaisu klipsiksi. Hyvät englanninkieliset ohjeet virkattuun kettinkiin löytyvät  Sara Lambert Desings -sivulta.  Virkattuihin palloihin löysin hyvän ohjeen Novitan sivuilta.

Muuten, pallojen täytteenä on vanua, ei puupallo, kuten kuvista voisi päätellä 🙂

Eikun vaan kokeilemaan!

Virkattu kettinki ja palloja Virkattuja kettinkejä ja palloja Virkattuja kettinkejä ja palloja     Lankalaihis tavoite: – 5 kg vuoden loppuun mennessä (2014)

 1. Virkattu lammas, 82 g
 2. Mukin lämmitin, 35 g
 3. Pipot, 370g
 4. Virkatut pöytätabletit, 443 g
 5. Virkattu kettinki ja pallot, 70 g

================> yht. 1000 g ( jää 4000 g)

9 ajatusta artikkelista “Virkattu kettinki vauvan vaunuleluille

 1. Moikka! Oon jo jonkin aikaa selaillu sun blogia silloin tällöin ja tahdon kiittää antamastasi inspiraatiosta ja ohjeista! Innostuin perustamaan itellenikin ”käsityöblogin”, ja olis mukavaa jos vilkaisisit jospa vaikka tykkäisit mun blogista yhtä paljon kun mä sun!♥ http://silmukoitua.blogspot.fi/

  Tykkää

 2. Ihania ideoita ja tekeleitä täällä. Pitikin kysyä, että löytyykö tähän vaunuleluun mitään virkkausohjetta, jonka pohjalta pystyisi itse tekemään? En ole aikaisemmin virkannut, mutta olen ihastunut näihin virkattuihin niin paljon, että haluaisin itse kokeilla tehdä tulevalle pikkutyypille kaikenlaista virkaten.

  🙂

  Tykkää

  • Kiitokset kommenteistasi!

   Jotta pääset alkuun, niin täältä löydät ohjeet virkkauksen perussilmukoihin:

   Click to access virkkauksen%20perussilmukat.pdf

   Virkattuun kettinkiin/ ketjuun tarvitaan näitä silmukoita:
   Kjs = ketjusilmikka
   Ps = piilosilmikka
   Ks = kiinteäsilmukka

   Ja näin teet virkatun ketjun:

   Virkkaa 30 ketjusilmukkaa. Yhdistä renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa 1 kiinteäsilmukka jokaiseen ketjusilmukkaan. Jatka virkkaamista kunnes olet virkannut 5 kierrosta. Päätä kierros samaan kohtaan mistä aloitit vetämällä lanka viimeisen silmukan läpi. Katkaise lanka. Jätä langan pää kuitenkin niin pitkäksi, että saat ommeltua työn reunat yhteen.

   Ompele/ silmukoi reunat yhteen taittamalla työ kaksin kerroin. Kun olet ommellut reunat yhteen pyörittele rengasta niin, että sauma asettuu sisäpuolelle keskelle.

   Tee seuraava rengas: Virkkaa 30 ketjusilmukkaa. Pujota ketjusilmukka ketju aiemmin virkkaamasi renkaan läpi ja yhdistä ketjusilmukkakatju renkaaksi piilosilmukalla.
   Jatka näin, kunnes sinulla on haluamasi määrä renkaita.

   Huomioi, että langan paksuudesta riippuu silmukkamäärä ja virkkuukoukun koko.
   Itselläni oli 30 silmukkaa. Virkkuukoukku voi olla pienempi kuin mitä langalle on ilmoitettu, tulee napakampaa jälkeä.
   Toivottavasti näillä tiedoilla pääset alkuun. Mukavia virkkaushetkiä 😊

   Tykkää

   • Netistä löytyy paljon kuvia virkatun kettingin/ketjun työvaiheista, joten googlaapa esimerkiksi sanoilla: crochet chain, virkattu ketju, virkattu kettinki jne.. Klikkaa kuvahaku. Myös Pinterest on oiva tietolähde.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s