Virkattu kesäkassi kierrätysmateriaalista

Tähän kesäkassiin sain inspiraation säästämistäni langan jämistä ja loppuunkäytettyjen käsi- ja olkalaukkujen remmeistä, jotka hyväkuntoisina olin säästänyt myöhempää käyttö varten.

Virkattu kesäkassi

Virkkausohjeet

Virkkukoukku 3,5 ja siihen sopivaa puuvillalankaa noin 300 g. Aloita virkkaamalla ensin ovaalinmuotoinen pohja.

 1. Virkkaa 50 ketjusilmukkaa.
 2. Virkkaa ketjun kummallekin puolelle 3 riviä kiinteitä silmukoita. Virkkaa kumpaankin päähän joka kierroksella 1 ketjusilmukka eli
 3. virkkaa 50 kiinteää silmukkaa. Lisää yksi ketjusilmukka ja virkkaa ketjun vastakkaiselle puolelle 40 kiinteää silmukkaa ja lisää taas yksi ketjusilmukka.  Toista vielä 2 kertaa.
 4. Jatka ympärivirkkausta. Virkkaa kiinteitä silmukoita, niin että otat edellisen kerroksen silmukasta molemmat reunat mukaan.
 5. Virkkaa kummassakin päässä:
 • 2 kiinteää silmukkaa yhteen silmukkaan, 3 kertaa 1 kiinteä silmukka yhteen silmukkaan, 2 kiinteää silmukkaa yhteen silmukkaan.
 • 2 kiinteää silmukkaa yhteen silmukkaan, 5 kertaa 1 kiinteä silmukka yhteen silmukkaan, 2 kiinteää silmukkaa yhteen silmukkaan.
 • 2 kiinteää silmukkaa yhteen silmukkaan, 7 kertaa 1 kiinteä silmukka yhteen silmukkaan, 2 kiinteää silmukkaa yhteen silmukkaan, jne….
 • Huomioi, että levennykset tuleva aina samaan kohtaan.

Kun pohja on haluamasi levyinen, jatka virkkaamista ilman lisäyksiä. Jos teet raidallisen kassin, niin vaihda väriä siten, että teet aina edellisen värin viimeisen läpivedon uudella värillä. Katkaise edellinen lanka ja jätä tarpeeksi pitkä pätkä, jotta on helpompi päätellä langat.

Virkattu kesäkassiKun kassi on haluamasi korkuinen, niin virkkaa kumpaankin päähän kassin remmille lenkit. Virkkaa lopuksi kiinteillä ketjusilmukoilla kassin reuna. Päättele langanpäät nurjalta puolelta. Ompele lenkit metallipidikkeineen kiinni. Kiinnitä papukaijalukkoinen remmi kassiin.

Virkattu kesäkassi

Virkattu kesäkassiKun sain oman kassini valmiiksi, niin ovaalinmuotoinen pohja ei miellyttänytkään. Kassi näytti jotenkin plötköltä, joten ompelin pohjan kulmat suoriksi. Nyt sen ilme on vähän ryhdikkäämpi. Olen myös vahvistanut kassin pohjaa pahvilevyllä.

Virkattu kesäkassi

Eipä muuta kuin koluamaan vanhat lankakopat ja virkkaamaan

Tutustu myös:

 1. Virkattu lammas
 2. Mukin lämmitin
 3. Pipot
 4. Virkatut pöytätabletit
 5. Virkattu kettinki ja pallot
 6. Vauvan villakotelo
 7. Kukonaskelkuvioinen iPad-kotelo
 8. Virkattu kesäkassi, 284 g

4 ajatusta artikkelista “Virkattu kesäkassi kierrätysmateriaalista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s