Eilen satoi vettä ihan kaatamalla. Piti mennä palstalle harventamaan punajuuria, mutta sateesta johtuen innostuinkin leipomaan.
Kaapista löytyi muutama omena, jotka päätin käyttää leivontaan. Löysin reseptikirjasestani ( jollainen minulla vielä on) omenaterriinin ohjeen, jonka olen joskus poiminut jostain ruokalehdestä. Mikäs sen parempaa sateisena kesäpäivänä kuin herkuttelu omenaleivonnaisella vaniljakastikkeen kera. Sitä minulla ei tällä kertaa ollut, mutta käyhän se ilmankin.
Kokeile!
Ainekset:
* 100 g voita tai margariinia
* 2 dl sokeria
* 2 kananmunaa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1,5 tl leivinjauhoja
* 1 tl vaniljasokeria
* 1dl maitoa
Täyte:
* 0,5 dl kauralastuja
* 2 rkl sokeria
* kanelia
* omenoita
Valmistus:
* Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri erillisessä kulhossa ja jätä odottamaan.
* Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
* Lisää ja sekoita kananmunat yksitellen voi-sokeri vaahtoon.
* Lisää kuivat aineet ja maito.
* Sekoita kevyesti (ei vatkaten) tasaiseksi taikinaksi.
Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita omenalohkot vuoan pohjalle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Levitä omenalohkojen päälle taikinakerros ja sirottele taikinakerroksen päälle kauralastuja, sokeria ja kanelia. Toista edelliset vaiheet > omenakerros/ taikinakerros.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.