Viime syksynä sain ystävättäreni tarjoamalla päivällisellä ensi kosketuksen myskikurpitsaan. Hän tarjosi uunissa paahdettua myskikurpitsaa hirvenpaistin ym. herkkujen kera. Myskikurpitsan herkullinen maku jäi lähtemättömästi mieleeni, ja nyt myskikurpitsa on kuulunut meidän huushollin vakiokurpitsoihin tavanomaisen kesäkurpitsan ohella. Myskikurpitsa on erittäin makea ja hedelmäinen ja sitä voi valmistaa monin tavoin, kuten esimerkiksi paahtaa uunissa, valmistaa keittoja ja käyttää leivonnaisissa ja vaikkapa tehdä marmelaadia. Siemenet voi myös paahtaa ja käyttää hyödyksi esimerkiksi salaateissa.
Viimeksi valmistaessani myskikurpitsaa otin siemenet talteen aikomuksenani tänä keväänä idättää siemenet ja kokeilla myskikurpitsan kasvatusta puutarhapalstallani. Huuhtelin siemenet ja kuivatin niitä jääkaapin päällä. Nyt ne ovat pakastimessa saamassa kylmäkäsittelyä. Toukokuussa on sitten tarkoitus esikasvattaa siemenet. Lähtevätköhän edes itämään? No, toivottavasti onnistun saamaan niistä edes muutaman taimen. Muussa tapauksessa täytyy lähteä siemenostoksille. Ei muuta kuin kohti kevään puutarhatouhuja. Tästä se alkaa.Tarina jatkuu myöhemmin keväällä, toukokuussa …… Saa nähdä miten tässä käy.