Huopapallot kuin karamellit


Huovutettuja palloja

Olen tänä vuonna tutustunut itselleni aivan uuteen käsityötekniikkaan, nimittäin huovuttamiseen. Tein jokin aika sitten itselleni huovutetut tossut, joista jo kirjoitinkin täällä blogissani. Nyt työn alla on jo pidemmän aikaa ollut huopapallojen pyörittely. Ensimmäinen huopapalloista tekemäni harjoitustyö oli pannunalunen.

Pannunalunen huovutetuista palloista

Useita ideoita pyörii päässäni, mutta ennen niiden toteuttamista jatkan vielä eriväristen pallojen pyörittelyä. Pidemmän päälle huopapallojen pyörittäminen on aika turruttavaa hommaa, mutta silloin tällöin kun pyörittää muutaman pallon, niin huomaamatta niistä onkin jo kertynyt värikäs joukko eri kokoisia palloja kuin karamellejä. Tuolla karamelli aiheella osallistun myös Silmukan Ytimestä (SY) huhtikuun haasteeseen. Lisätietoa haasteesta löydät silmukan ytimestä blogista. Ja tuo blogihan on Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä blogaajien yhteinen juttu.

Tässäpä vielä ohje huopapallojen tekoon

Tarvitset:

  • Huopapalloihin huovutusvillaa tai huopuvaa lankaa
  • HuovutusneulaN
  • Vaahtomuovinpalan neulahuovutuksen alustaksi
  • Marseille-saippuaa tai mäntysuopaa

Huovutettu pallo

1) Tee solmu huovutusvillan keskelle (yläkuva). Huomasin, että solmu nopeuttaa ja helpottaa pallon pyörittelyä. Tuo solmuidea löytyi Pinterestistä.
2) Pistele huovutusneulalla hahtuvaa solmun ympärille palloksi.
3) Kastele pallo kuumaan saippuaveteen ja pyöritä sitä käsissäsi tiiviiksi palloksi. Laita kumihanskat käteen, ettet polta näppejäsi. Kun pallo on tarpeeksi tiivis huuhtele palloa vuoroin kuumassa ja kylmässä vedessä. Laita pallo kuivumaan.

Huovutettu pallo

Jos sinulta löytyy huopuvia jämälankoja, niin voit myös tehdä niistä huovutettuja palloja. Kuvan pallo on tehty Dropsin huopuvasta Eskimo langasta samalla menetelmällä kuin yläkuvan huovutusvillasta tehty pallo.
Langan säikeitä voi avata esim. haarukalla.

2 ajatusta artikkelista “Huopapallot kuin karamellit

  1. Kuulostaapa helpolta ja mukavalta television katselun oheispuuhaa. Pakkohan se on itsekin ruveta pyörittelemään palloja, josko joskus valmistuisi vaikka jonkun kokoinen matto. Satuitko mittaamaan, paljonko painoi huovutusvillasta tehty pallo ennen veteen laittamista? Pohdin, kuinka paljon villaa kannattaisi näin alkuun tilata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s