Helle ja parvekepuutarha

Ihanaa, kun hellettä taas piisaa. Tosin kaikki eivät siitä pidä, vähempikin riittäisi. Näin tuumivat monet vahukset, ja jos parvekekukat ja -vihannekset osaisivat puhua, niin olisivat varmaan samaa mieltä. Minulla chilipaprikat, tomaatit ja basilikat ilmaisevat mielipiteensä helteestä lerpahtaneilla lehdillään, vaikkakin kotona ollessani kastelen ja suihkutan niitä useamman kerran. Sen lisäksi ne saavat tasaiseen tahtiin vettä keraamisen ruukkukastelusysteemin Blumatin kautta. Lasitettu parvekkeemme on länsiparveke ja aurinko tosiaankin porottaa lähes koko päivän sinne, joten kovilla ovat kasvit.

Chilipaprika

Tuo Blumat ruukkukastelusysteemi on vallan mainio, ja pelastanut chilit, tomaatit ja basilikat, jotka välillä unohdan muun puuhailun ohessa. Miten helppo tapa se onkaan huolehtia kasvien vedensaannista. Näitä kastelusysteemejä on minulle kertynyt useampi kappale, osan olen ostanut Stockmannilta, osan kirpputoreilta ja osan olen saanut siskoltani. Sanon vaan, että käteviä ovat ja kasvit tykkäävät.

image

Basilika

Basilikakin saa veden Blumat-kastelun kautta, tosin tässä kuvassa sitä ei näy.


Blumat kastelupuikkoBlumat toimii niin, että keraamiseen puikkoon laitetaan vettä ja upotetaan multaan. Puikko-osa suljetaan korkilla, josta lähtevä muoviletku laitetaan vesiastiaan. Vesi kulkeutuu letkua pitkin puikkoon ja sen läpi multaan. Kasvit saavat tasaiseen tahtiin vettä, kunhan vain muistaa täyttää vesiastian vedellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s