Smoothie mustakaalista, sidesalaatista ja avokadosta

Täytyyhän tämä smoothie-resepti tallentaa tänne blogiini. Tein aamupäivällä oman puutarhapalstan sadosta smoothien. Tosin omaa satoa siinä oli vain mustakaali ja sidesalaatti. Muut olivatkin sitten marketin hyllyiltä poimittuja raaka-aineita tai oikeastaan mitä sillä hetkellä kotoa löytyi tuohon smoothieen sopivaa. Smoothien valmistaminen on aika helppoa, sillä siihen voi soveltaa mitä erilaisempia raaka-aineita. Tekemisen myötä kehittyy myös makujen yhteensovittaminen, ainakin näin amatöörikokilta.

image

Tämän smoothien ainekset ovat:

  • 4 lehteä mustakaalia (ryöpättynä)
  • 1 avokado
  • pieni sidesalaatti, noin (5-6 lehteä)
  • sitruunasta puristettua mehua (loraus)
  • Maustamatonta/rasvatonta jugurttia, sen verran että smoothiesta tulee lusikalla syötävää siis paksuhkoa. Voi tietysti olla löysempääkin.

Ja sitten vaan sekoitat ainekset sillä sekoitusvälineellä, mikä sinulla sattuu olemaan käytössäsi. Minä sekoitin tällä kertaa sauvasekoittimella.

Minä pidän tällaisista piristävän makuisista smootheista. Jos haluat makeampaa, niin voit makeuttaa smoothien esimerkiksi hunajalla.

Jestas että tuon smoothie – sanan taivuttaminen on jotenkin hankalaa. Mikähän smoothien suomenkielinen käännös on? Minun smoothieni voisi olla vaikka viherpehmis, pehmeähän se oli. Google kääntäjä käänsi smoothien suomeksi: mielistelijä, supliikkimies. Heh heh, no se meni ainakin ihan pöheikköön. Smooth -sanan suomennos taas on ainakin sileä, pehmeä, joten tuo viherpehmis kävisi suomennokseksi ihan hyvin.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s