iPadille virkattu kotelo

Halusin kokeilla kukonaskelkuvion virkkaamista ja innostuin tekemään sillä kuviolla iPadille koteloa. Ehdin jo virkata kahden kuvion verran, kunnes huomasin että kotelosta tuleekin liian kapea. iPad kyllä mahtui siihen, mutta koteloa piti venyttää sen verran, ettei se näyttänyt enää hyvältä. Täytyy aloittaa alusta koko homma, kunhan taas motivoidun tästä.  Nyt vähän harmittaa. Ehkä keksin tälle tekeleelle jotain muuta käyttöä, sillä en oikein raaskisi purkaakaan tätä, niin tohkeissani sitä tein.

image image image image

Näin virkkaat kuvion:

image

1 ruutu= 1 kiinteä silmukka (ks)

Kuvio on tehty ns. kirjovirkkaustekniikalla ja työ virkataan aina oikealta puolelta. Langat kuljetetaan silmukoiden sisällä, jolloin nurjalle puolelle ei jää lankoja irralleen roikkumaan.

Minä virkkasin ensin 64 ketjusilmukkaa (kjs), jotka yhdistin piilosilmukalla (ps). Sen jälkeen virkkasin yhden kierroksen kiinteitä silmukoita (ks) valkoisella langalla ennen kuin aloitin kirjovirkkauksen. Virkkukoukku nro 3,5. Vaikka olin olevinaan mitannut tarkkaan, niin työstä tulikin liian kapea.  No, ei hätää, aloitan uudelleen, kunnes saan mitat osumaan kohdalleen.

Tarkat hyvät ohjeet kirjovirkkauksesta kuvien kera löytyvät avoinmuseo.fi:n käsityönurkan -sivuilta. Jos innostuit, niin kannattaa käydä kurkkaamassa.

Jos virkkaaminen ei ole vielä tuttua, niin  hyvät virkkauksen perusohjeet löytyvät  Ritva Koskennurmi-Sivonen, virkkauksen perusteet -ohjeista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s