Kokeilenpa chilipaprikan kasvatusta

Päätin tänä vuonna kokeilla onnistuisiko minulta chilipaprikan kasvatus. Ajattelin laittaa chiliä kasvamaan sekä puutarhapalstalleni että parvekkeelle. On kiva kokeilla jotain uutta ja valitsin tuon chilin, kun nyt on jo aika laittaa chiliä itämään.

chilipaprika

Tein yhdeksän pientä taimipottia, ja laitoin niihin jokaiseen kylvömultaa. Kostutin mullan tasaisen kosteaksi. Painoin jokaiseen pottiin kolme matalaa koloa, joihin pudotin siemenet. Kaikkien sääntöjen mukaan kolojen  tulisi olla niin matalat, että siementen päälle laitettu multa peittää ne kevyesti. Minulla taisi osa koloista tulla syvemmiksi, mutta annoin olla, ja nähtäväksi jää tuleeko niistä kunnon taimia.

chilipaprikan siemenet itämässä  taimipoteissachilipaparikan idättäminen

Laitoin potit muoviseen neliönmuotoiseen muovipakkaukseen, johon alunperin oli pakattu karjalanpaistilihaa. Se oli sopivan kokoinen asetettavaksi pajukoriin, jonka laitoin muovipakkauksen suojaksi ihan esteettisistä syistä.Lopuksi laitoin pottien päälle muovikelmun, jotta kosteus pysyy mahdollisimman tasaisena. Siemenet ovat itämässä jääkaapin yläpuolella, jossa pitäisi olla tarpeeksi lämmintä idättämiseen.Chilipaprika itämässä muovikelmun allaNyt seuraan päivittäin ettei multa pääse kuivumaan kokonaan. Pitää olla myös kärsivällinen, koska tietämäni mukaan idätysaika saattaa venyä jopa yli kuukauden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s