Sydämenmuotoinen ruusukranssi itse tehdystä paperista

Selailin muutama päivä sitten blogilistalla erilaisia neuleblogeja. Siinä selaillessani törmäsin Pipon ytimessä – blogiin. Blogissa haastettiin yhdessä Silmukan saalistus -blogin kanssa bloggaajat tekemään sydänaiheinen, käsillä tehty työ. Tekotapa on vapaa, kunhan se on itse tehty.

Tämäpä sattuikin sopivasti. Minulla oli parhaillaan työn alla sydänkranssi, joten päätin osallistua siihen haasteeseen

ja tällainen kranssi siitä sitten tuli

sydänkranssi paperiruusuista

Näin tein kranssin:

Muotoilin pajunoksista sydämenmuotoisen pohjan kransille. Pajunoksien ympärille kiersin vielä puuvillanyöriä, jotta sain enemmän liimattavaa pintaa paperiruusuille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paperiruusut tein itse tekemästäni paperista.  Leikkasin paperista ympyröitä, jotka sitten edelleen leikkasin spiraaleiksi jättäen spiraalin keskiosaan pienen ympyrän. Huomioi, että kuvaan olen piirtänyt vain puolikkaan ympyrän, mutta siihen tulee leikata ympyrä. Ympyrästä tulee ruusun pohja.

Sydämenmuotoinen kranssi paperiruusuistaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spiraalin pyöritin rullalle aloittaen spiraalin ulkoreunasta. Valmiissa ruusussa ulkoreuna on ruusun sisus. Lopuksi liimasin kuumaliimalla spiraalin keskiosassa olevan pikku ympyrän. Se on ruusun pohja, josta ruusu liimataan kranssipohjaan.

Paperiruususydämenmuotoinen ruusukranssiLopuksi viimeistelin kranssin tupsuttamalla valkoista väriä ruusun terälehdille. Tällä kertaa käytin värjäämiseen gessoa, kun sitä oli purkin pohjalla. OLYMPUS DIGITAL CAMERAKurkaapas vielä muita itse tekemiäni sydämiä:

Mukavaa Ystävän päivää!

12 ajatusta artikkelista “Sydämenmuotoinen ruusukranssi itse tehdystä paperista

  1. Vau, kaunis, tyylikäs, ihana. Miulle uusi tapa tehä ruusuja. *Lähtee ettimään josko löytäs vähän paksumpaa paperia. 🙂

    • Kiitos kommentistasi. Kranssiin voi käyttää vaikka vanhoja kirjan sivuja. Minulla on yksi sellainen tekeillä, mutta on niin kärsivällisyyttä vaativa, että kestää vielä valmistua. Kokeilepa

  2. Oi kuinka ihana sydänkranssi! 🙂 Anteeksi, kun en ollut huomannut lisätä blogiasi listaani! Pyrin käymään silloin tällöin läpi Sinin listaa osallistujista, mutta tässä kuussa olen ollut asian suhteen erikoisen laiska 😦 Nyt blogisi löytyy kuitenkin minunkin listaltani! 🙂

    Ja ensi kuussakin on luvassa uusi haaste, joten tervetuloa mukaan myös silloin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s