Vauvan kaulaliina

Mondial extra fineNo nythän niitä kaulaliinoja pukkaa. Edellisessä postauksessa tein kaulaliinan jämälangoista ja nyt heti perään tein  1-vuotiaalle tyttären tyttärelleni kaulaliinan, kun ovat tulossa visiitille Suomeen. Eihän täällä muuten tarkene, vai kuinka.

Tämän vauvan kaulaliinan sileät osat olen neulonut neulekoneella ja resoriosat käsin. Lanka on Mondial Extrafine superwash -lanka, ihanan ihanan pehmeää. Langan olen ostanut Helsingistä, Hansasillan Lankavakasta.

Vauvan kaulaliinaVauvan kaulaliina

Vauvan kaulaliinaKaulaliinan voit neuloa myös siten, että:

  1. Neulot ensin sileää suljettua neuletta sukkapuikoilla
  2. sen jälkeen jatkat kaksi oikein kaksi nurin resoria kahdessa osassa eli jätät puolet silmukoista lepäämään apupuikoille.
  3. Kun resoriosat on neulottu otat taas kaikki silmukat puikoille ja jatkat sileää neuletta suljettuna pötkönä. jne…

Näin neuloin neulekoneella:

Vauvan kaulaliina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Päättelin työn ja ompelin vastakkaiset sivut yhteen. *Resorien ylä- ja alapuolelle ompelin muutaman piston, niin että resorista muodostui ikäänkuin tunneli. Näin kaulaliina pysyy napakammin paikoillaan.

Lopuksi kiristin kaulaliinan päät pussille ja tein/ompelin päihin tupsut.  Hyvät ohjeet tupsun tekoon löytyvät Novitan sivuilta.

Jos haluatte tarkempia ohjeita, niin autan mielelläni.

Ylimmäisen kuvan tekstissä lukee koneellakudottu, kun pitäisi olla neulottu. Kumpaakin ole kuullut käytettävän, kun neulotaan tai kudotaan neulekoneella. Neulekoneesta olen kuullut käytettävän myös kutomakone -sanaa. Kuitenkin kutoa -sanaa käytetään, kun kudotaan kangaspuilla ja neuloa-sanaa käytetään kun neulotaan puikoilla. Kumpi on sitten oikein kun on kyseessä neulekone/ kutomakone. Kumpi on oikein, mene ja tiedä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s