Virkatut tupsutöppöset

Lainasin noin vuosi sitten ystävättäreltäni vuoden 2011 Novitan sukkalehden, joka on täynnä kauniita sukkaohjeita. Ohjeita on sekä aloittelijoille että kokeneemmille neulojille ja virkkaajille. Lehdessä silmiini osui vaatimattoman näköiset mutta aivan ihastuttavat valkoiset virkatut töppöset. Virkattujen töppösten ohje oli aloittelijolle ja sehän sopi oikein hyvin, sillä virkkaajana pidän itseäni aloittelijana. Tosin olen jo jonkin verran ennättänyt harjoittella virkkausta, muun muassa tehnyt vauvan virkatun myssyn, josta olen aiemmin täällä blogissani jo postannut.

Laitoin töppösiini vielä piristykseksi pienet tupsut, joita Novitan mallissa ei ollut. Hyvät ohjeet tupsun tekoon löytyvät kuitenkin  Novitan sivuilta.TupsutöppösetHankalinta oli tehdä kantapään kavennukset ja levennykset. Reunasta ei millään ollut tulla tasaista, mutta apu löytyi käsityötieteen dosentti Ritva Koskennurmi-Sivonen virkkauksen perusteet  – tiedostosta. Harjoitus tekee mestarin, joten taidanpa vielä värkätä toiset, jos vaikkapa saisin tasaisempaa virkkausjälkeä.

Mainokset

6 thoughts on “Virkatut tupsutöppöset

    • Kiitos, enpä ole ajatellut myydä näitä tossuja. Mutta eihän sitä tiedä, jos kysyntää on ja jaksaa virkata ”liukuhihnalta” (heh)

  1. Moikka!

    Kiva kun osallistuit näillä töppösillä SY-haasteeseen, mutta haasteen ideana on, että kun me Silmukan saalistajan kanssa annetaan aihe, niin siitä aiheesta tehtäisiin uusi työ sen kuukauden aikana. Eli siis tässä haasteessa ei periaatteessa saa kaivella vanhoja käsitöitä, vaan haasteen ideana on, että me yritetään antaa ideoita ja inspiraatiota uusiin töihin aina sen kuun aiheen avulla 🙂

    Me nyt hyväksytään tämän kerran tämä vanha työ mukaan, mutta yritä seuraavalla kerralla saada sen kuukauden aikana jotain uutta aikaiseksi 😉

    • Muistelin että aiemissa haasteissa oli sallittu vanhempien jo valmiiden postauksien työt sallittuja. Enpä ole huomannut lukea uusia sääntöjä tarkemmin, joten poistanpa tämän Sy-haasteen tästä, kiitos kun huomasit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s