Itse tehtyä lasimestarin silliä

Lasimestarin silli

Tämän lasimestarin silli reseptin löysin kuusi vuotta sitten Hesarin Ruoka -osiosta. On niin uskomattoman hyvää ja olen sen jälkeen tehnyt joka jouluksi tämän ohjeen mukaan lasimestarin silliä. Jokainen, joka meillä on sitä jouluna maistanut on sanonut ”Tämä on todella hyvää” eikä vain sen takia, että olen sen itse tehnyt, vaan nuo ainekst tuo siihen ihanan aromin ja maun.

Tässäpä ohje:

3-4 suolasilliä

Liemi:
1 dl etikkaa
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria

Tölkkiin:
porkkanaa
sinapinsiemeniä
tilliä
laakerin lehtiä (1,5 kpl)
rouhittuja maustepippureita
punasipulia
pieni pala piparjuurta
pieni pala inkivääriä

  1. Kiehauta liemen ainekset ja jäähdytä liemi.
  2. Liota sillejä muutama tunti. Maista suolan määrä.
  3. Nylje sillit. Huuhdo sillejä kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Poista selkäruoto ja muutkin ruodot huolellisesti.
  4. Kuori porkkana. Leikkaa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuori piparjuuri ja inkivääri ja leikkaa niistä muutama tulitikunkokoinen pala.
  5. Leikkaa sillit sentin kokoisiksi paloiksi.
  6. Lado ainekset tölkkiin vuorotellen joka kerrokseen.
  7. Kada liemi päälle. Anna maustua 3-4 päivää.

Muistaisin, että löysin tämän reseptin muutama vuosi sitten Hesarista ja täällä netissäkin se näyttäisi olevan  nimellä Lisan lasimestarin silli.

4 ajatusta artikkelista “Itse tehtyä lasimestarin silliä

    • Juuri näin. Se on todella hyvä resepti ja on jäänyt meilläkin joulun perinteeksi. Toivotan oikein hyvää Joulua Sadulle, t. Maijalinnea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s