Keskeneräisiä neuleita

purettua lankaaLöytyykö sinultakin neulekoristasi keskeneräisiä neuleita, tai  käsinneulottuja neulevaatteita on unohtunut tarpeettomana lojumaan nurkkiin. Ethän heitä niitä pois, vaan ota ihmeessä uusiokäyttöön. Minulla on intohimoisena neulojana jos jonkinnäköistä keskeneräistä neuletta nurkissa, mutta en ole raaskinut heittää niitä pois tai laittaa niitä kierrätykseen, jos vaikka joskus tekisin neuletyöt loppuun.
Löysin taas keskeneräiseksi jääneen, punaisesta villalangasta neulomani puseronalun, joka ei enää ollutkaan mieleiseni. Päätin näin joulun alla purkaa koko tekeleen ja tehdä siitä joululahjaksi villasukkia ja Molla-Maijalle pipon ja villapaidan.

Olen myös innokas kirpputorien koluaja ja olen löytänyt usein pilkkahinnalla hyvästä villalangasta neulottuja vaatteita ja asusteita, jotka olen sitten purkanut ja tehnyt niistä mitä milloinkin.

Näin sain vanhasta käsinkudotusta villaneuleesta uudenveroista lankaa
En ollut vielä ehtinyt ommella puseron kappaleita yhteen, joten purkaminen oli helppo aloittaa. Ensin piti purettu lanka vyyhdetä. Käytin siihen apunani tyttäreni vanhaa kulunutta kouluaikaista karttakirjaa, joka olikin mainio apuväline siihen tarkoitukseen. Purin puseron kappaleen suoraan vyyhdelle. Purkamisen voi suorittaa myös niin, että ensin purkaa kerälle ja sitten vyyhdelle, mikä vain tuntuu helpommalta. Jotta vyyhti ei mene liian tiukalle, pidin kahta sormea langan ja karttakirjan välissä.

Laitoin langan toisen pään kirjan väliin, jotta se on helppo löytää, kun langan päät sidotaan lopussa yhteen.
Kun lanka oli vyyhdetty, sidoin vyyhdin kahdesta kohtaa kiinni, jotta se ei mene sekaisin. Sen jälkeen pyörittelin kaksin käsin vyyhteä juoksevan veden alla, jotta lanka suoristuisi.
Puristin liiat vedet pois ja ripustin vyyhden kuivumaan. Lopuksi kerin langan vielä kerälle. Koska apuria ei ollut juuri sillä hetkellä paikalla, laitoin vyyhden koukistetun polveni ympärille, josta vyyhdellä ollut lanka oli helppo keriä.

Tätä kirjoittaessani olen jo tehnyt joululahjaksi siskolleni punaiset villasukat ja Molla-Maijalle pipon. Molla-Maijan villatakki on työn alla.

Villapaidan purkaminenVillapaidan kappaleen purkutyöt alkamassa

purettu lanka keritään vyyhdelle

Langan vyyhteäminen vanhan karttakirjan ympärille. Huomaa että alkupään lanka on laitettu kirjan väliin

purettu lankavyyhti sidotaan kiinni kahdestakohtaaLangan päät sidotaan vyyhden ympäri

purettu vyyhdetty lanka ennen pesua

Vyyhti sidottuna kahdesta kohtaa

purettu lanka kastellaa ja suoristetaan

Vyyhti pestään/huuhdellaan juoksevan veden alla, jotta lanka suoristuu

pesty purettu lankaVyyhti pestynä ja kuivattunapesty purettu lanka Uskomattoman hienoa lankaa tuli, ihan uudenveroista. Lanka on muuten Novitan 7 veljestä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s