Itsetehdyt suklaakonvehdit

itsetehty suklaakonvehtiItsetehdyistä suklaakonvehteista löytyy runsaasti tietoa ja valmistusohjeita täältä netistä, mm. Kinuskikissan -sivuilta. Suklaan ystävä kun olen, näiden tarinoiden ja erilaisten konvehtintekokokeiluiden innoittamana päätin kokeilla onnistuisinkohan minäkin. Kaiken kukkuraksi shoppailureisullani silmiini osui Tiger – myymälässä houkuttelevannäköinen, ruskea silikoninen suklaamuotti. Hintakaan ei ollut päätähuimaava, ainoastaan 3 euroa.

silikonimuotti konvehteille

En ole aiemmin kokeillut suklaakonvehtien valmistusta ja tässäpä sitten tarinaa, miten onnistuin:)

suklaakonvehtien valmistus

Valmistukseen käytin Pandan Hurmaava tumma -suklaata (130 g), joka sisältää kaakaovoita. Suklaan lämpötilan mittaamiseen käytin lihalämpömittaria.

suklaakonvehtien valmistustaRATemperoin suklaan eli:

  1. Sulatin suklaan vesihauteessa 48 -asteiseksi,
  2. jonka jälkeen jäähdytin suklaan kylmässä vesihauteessa 28 asteiseksi noin 10 minuuttia. Hämmensin melkein koko ajan, jotta suklaa sulaisi tasaisesti.
  3. Sen jälkeen kuumensin suklaata vielä aivan hetken 32 asteiseksi.

suklaakonvehtien valmistustaLopuksi kaadoin/ lusikoin suklaan muotteihin. Tein tämän aika ripeästi, jottei suklaa jähmety.  Ja sen jälkeen laitoin jääkaappiin kovettumaan. Silikonimuotista saa 15 konvehtia. Suklaalevystä riitti suklaata 11:lle konvehtille.

Kun suklaa oli kovettunut, otin yhden suklaakonvehtin huoneenlämpöön testatakseni, pysyikö suklaan pinta kiiltävänä vai muuttuisiko se sameaksi ja mattapintaiseksi. Eipä muuttunut, suklaakonvehti oli ihan samannäköinen kuin muotista ottaessani. Tietysti huoneenlämmössä oli pehmentynyt huoneenlämpöiseksi, kuten ostosuklaa, mutta kasassa pysyi, eikä tahrinut käsiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä on hauskaa puuhaa, eikä kannata lannistua jos ei heti mene nappiin. Kyllä se onnistuu, kun oikein yrittää. Minulle kävi ensin jäähdytysvaiheessa (2) niin että suklaa ehti jähmettyä täysin. Aloitin kuitenkin temperoinnin uudelleen alusta eli sulatus (1)-jäähdytys (2)-uudelleen kuumennus (3). Ja onnistui!

Aion tehdä lisää ja erilaisia kokeiluja, kokeilkaa tekin. Onnea kokeiluun!

Kertokaahan, miten kävi!

4 ajatusta artikkelista “Itsetehdyt suklaakonvehdit

    • Mä itsekin hämmästyin, miten se menikin niin helposti. Lukiessani keskusteluja konvehtien valmistuksesta, olin varautunut pahempaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s