Tässä muutama vuosi sitten TV:stä tuli joku kokkiohjelma, jossa oli aiheena Italian herkkuja. Sieltä nappasin tämän karitsa-perunavuoan ohjeen. Vuoristolaismamma valmisti tästä niin herkullisen aterian, että tallensin tämän itselleni digiboksiini ja sieltä sitten edelleen pieneen reseptivihkooni. Vaikka netistä saa kätevästi kaikki reseptit tabletin tai kännykän kautta, niin pieni reseptikirjanen on silti edelleen oltava. Nyt tallennan tämän reseptin vielä tänne blogiini. Eihän sitä tiedä vaikka jollekin olisi tästä iloa, vai mitä?
Ainekset 4 hengelle:
- karitsan tai lampaan paistia (tai mitä tahansa lampaan t. karitsan lihaa)
- 8-10 perunaa
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 4 tomaattia
- persiljaa reilusti, ehkä pari kourallista
- oliiviöljyä
- mustapippuria, suolaa
- parmesan- ja pecorinojuustoraastetta
Näin valmistat:

Lado perunoiden päälle puolet viipaloiduista/ paloitelluista tomaateista, valkosipulia ja puolet persiljasta. Ripottele päälle parmesaania, pecorinoa, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä.

Lado karitsanlihan päälle loput viipaloiduista/ paloitelluista tomaateista, loput valkosipulit ja persilja.Ripottele päälle parmesaania, pecoriinoa, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä.
Herkkullisen nakoista. Taidanpa itsekin kokeilla. Kiitos reseptista.
Kokeilepa. Voit maustaa sitä myös esim. Oreganolla ja timjamilla.