Molla-Maija sai hiukset

OLYMPUS DIGITAL CAMERANyt on vierähtänyt jo jonkin aikaa, kun kellarista löytämäni Molla-Maijan paljas kroppa pestiin. Seuraavaksi tein sille hiukset. Se tosiaankin vaati aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä kehno peukaloni ei oikein pitänyt käsinompelusta. Loppujen lopuksi sain kuin sainkin tukan tehtyä, mutta tosiaan kuten aiemmin jo mainitsinkin, kärsivällisyydellä selvittiin. Yritin googlata helppoja räsynuken/Molla-Maijan hiustenteko-ohjeita, mutta oikein helppoja en löytänyt. YouTubesta löysin videon, jossa näytettiin, miten villalangasta tehdään peruukki. Sitä ohjetta sitten hyödynsin Molla-Maijan hiustentekoon. Hiukset tein beigestä villalangasta, joka oli aiemmin ostettu pipoa varten, mutta sävy oli himpun verran väärä ja langat jäivät käyttämättä siihen tarkoitukseen. Molla-Maijan valkoiseen ihon sävyyn ne sopivat kuin nakutettu. Mietin vielä teenkö otsatukan?

Näin Molla-Maija sai hiukset

Tarvikkeet: villalankaa 100 g, kanttinauhaa 21 cm, kuminauhaa, rusettinauhaa ja ompelemiseen ompelulankaa.

Valmistus:

  • Leikkasin villalangasta noin 70 cm pätkiä, jotka ompelin  keskeltä (35-35) kanttinauhaan kiinni ompelukoneella. Ompelukoneen sauma muodosti siten keskelle nuken päätä  jakauksen.
  • Sen jälkeen kiinnitin kanttinauhan tukevasti käsin ommellen nuken päähän,otsasta niskaan. Huolittelin kanttinauhan päät tukan sisäpuolelle.
  • Asettelin lettien alkukohdat siten, että sidoin tukan molemmilta puolin kuminauhalla (=letitettävän osan alkupää). Tämä helpotti lettien tekoa.
  • Ompelin lettien alkupään kuminauhoista korvallisiin/poskiin kiinni. Kuminauhan ympärille kiedoin hiusten villalankaa niin, että kuminauha peittyi . Sen jälkeen letitin hiukset ja sidoin rusetit.
  • Lettien päät huolittelin leikkaamalla ne saksilla tasaiseksi

Lue myös, miten Molla-Maija heräsi henkiin ja sai kasvot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s