Mokkatäytekakku, suussa sulavaa suklaista

Marks & Spencer -löytö, suklaareseptejä

SuklaakakkukirjaOxford streetin Marks & Spencerillä osui silmiini ihana pulleakantinen suklaareseptikirja, jonka suklaista väriä en voinut vastustaa. Niinpä kirja päätyikin ostoskoriini ja mukaan kotiin tuliaisiksi. Ensimmäisenä kirjan herkkuja sai maistella syntymäpäiviä viettävä mieheni, jolle leivoin kirjan ohjeiden mukaan syntymäpäivän kunniaksi mokkatäytekakun.

Mokkatäytekakun ohjeMokkatäytekakku

        • voita vuokien voiteluun
        • 250 g vehnäjauhoja (3,5-3,8 dl ), alkuperäisessä ohjeessa oli itse nousevaa jauhoa, mutta tein vehnäjauhoista ja laitoin enemmän leivinjauhetta)
        • 1/4 tl leivinjauhetta ( itse sujautin hieman enemmän)
        • 4 rkl kaakkaojauhoa
        • 115 g hienosokeria (noin 1,2 dl vähän päälle)
        • 2 kananmunaa
        • 2 rkl vaaleaa sirappia
        • 1,5 dl auringonkukkaöljyä
        • 1,5 dl maitoa

Täyte

        • 1 tl murukahvia
        • 1 rkl kuumaa vettä
        • 3 dl kuohukermaa
        • 2 rkl tomusokeria

Koristeluun

        • 50 g tummaa suklaata, reunoihin raastettuna lastuina ja kakun päälle  veitsellä pilkottuna. Lisäksi tomusokeria kakun päälle.

Valmistus

Laita uuni etukäteen kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele kolme halkaisijaltaan 18 cm matalaa vuokaa.

Siivilöi jauhot, leivinpulveri ja kaakkaojauho isoon kulhoon niin, että ne ovat myös sekoittuneet tasaisesti. Sekoita sokeri joukkoon. Tee keskelle kuoppa (kolo) ja sekoita kananmunat, siirappi öljy ja maito keskenään ja sen jälkeen sekoita puukauhalla kuivat aineet vähitellen kananmuna-siirappi-öljy-maito seokseen, niin että siitä tulee tasainen taikina.

Jaa taikina kolmeen vuokaan ja paista esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia tai kunnes pinta on kimmoisa. Jätä kakut vuokiin jäähtymään 5 minuutiksi ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Sekoita murukahvi kiehuvaan veteen. Laita kahvi, tomusokeri ja kuohukermaa kulhoon ja vispaa vaahdoksi niin, että se juuri ja juuri on kiinteää vaahtoa. Laita kakut päällekkäin ja laita väliin puolet kermavaahdosta. Kuoruta lopulla kermavaahdolla kakun sivut ja päällinen. Peitä suklaalastuilla kakun sivut ja päälle veitsellä pilkotut suklaat. Lopuksi sirottele päälle tomusokeria.

Vinkkejä

Isänpäivän aattona tein toisen kerran kakun ja käytin siihen itsetekemiäni itse nousevia jauhoja. Teko-ohjeen löysin Kotikokin -sivuilta: 2,5 dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhoa, 0,5 tl ruokasoodaa, 0,5 tl suolaa. Sekoita ainekset keskenään ja sulje ilmatiiviiseen purkkiin.

Kakkuun menee jauhoja reilu 3,5 dl, joten valmista itse nousevia jauhoja etukäteen enemmän, mutta suhde tuo edellä mainittu määrä.

Mittojen muunnokset löysin Pirkan -sivuilta: 1dl vehnäjauhoja on 65 g ja 1 dl sokeria on 85 g.

Ja ei kun nauttimaan!

Marks&Spencer, suklaaleivonnaisia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s