Omenaterriini

omppuInnostuin taas pitkästä aikaa leipomaan. Sain ystävältäni kotimaisia omenoita ja päätin käyttää niistä osan leivontaan. Löysin omenaterriinin ohjeen, jonka olen joskus napannut jostain, ehkä Hesarin ruokatorstaista. Mikäs sen parempaa kuin herkuttelu omenaleivonnaisella höystettynä vaniljakastikkeella.

Kokeile!

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1dl maitoa

Täyte

  • 0,5 dl kauralastuja
  • 2 rkl sokeria
  • kanelia
  • omenoita

Valmistus

  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri erillisessä kulhossa ja jätä odottamaan.
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää ja sekoita kananmunat yksitellen voi-sokeri vaahtoon.
  • Lisää kuivat aineet ja maito.
  • Sekoita kevyesti (ei vatkaten) tasaiseksi taikinaksi.

image image

Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita omenalohkot vuoan pohjalle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.

image image

Levitä omenalohkojen päälle taikinakerros ja sirottele taikinakerroksen päälle kauralastuja, sokeria ja kanelia. Toista  edelliset vaiheet > omenakerros/ taikinakerros.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

image

TarjoiIle vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Minulla ei tällä kertaa ollut kumpaakaan, mutta maistuihan tuo ilman niitäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s